Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 525 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 525 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ekran görüntüsü @AliYerlikaya'nın X hesabından yaptığı paylaşımdan alınmıştır
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 525 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya operasyonu, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük uyuşturucu operasyonunu başkentimiz Ankara'da gerçekleştirdik" diye duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“NARKOKAPAN-ANKARA” operasyonumuzda 525 torbacı gözaltına alındı. Bugün sabah 05.00’da başlayan Cumhuriyet tarihimizin en büyük uyuşturucu operasyonunu Başkentimiz Ankara’da gerçekleştirdik: Bu operasyonumuzun adı “NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyondaki hedefimiz özellikle gençlerimize musallat olan, zehir tacirlerinin eli kolu durumundaki, İnternet tabanlı haberleşme platformları üzerinden, mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan “Torbacı’’ diye tabir edilen sokak satıcılarıydı. Operasyonumuzun hazırlıkları tam 6 ay sürdü. Bu 6 ay boyunca, adeta Ankara’nın bir kez daha röntgenini çektik. Saha çalışmalarımızı ve analizlerimizi büyük bir titizlikle gerçekleştirdik. Şüphelileri teknik ve fiziki takiple izledik. İşlenen suçlara dair tüm faaliyetleri tek tek delillendirdik. Ve bu sabah düğmeye bastık. Operasyona 4 bin 768 polisimiz, 1461 ekibimiz, 40 özel eğitimli dedektör köpeğimiz, 4 İHA’mız ve hava destek unsurlarımız katıldı. Sonuç olarak; 626 farklı adrese, eşzamanlı baskınlar düzenledik. 525 şahsı göz altına aldık. Operasyonumuz hala devam ediyor."
April 17, 2025
Başsavcılıktan açıklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyona ilişkin açıklamasında il genelinde "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma" suçunu işleyen şüphelilerin tespitine yönelik yürütülen soruşturmada, uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde kuvvetli delil bulunan toplam 646 şüphelinin kimliklerinin tespit edildiği ifade edildi. Bu sayıya dahil olan 110 kişinin suç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmamış olması nedeniyle "suça sürüklenen çocuk" statüsünde oldukları, 80 kişinin ise bu dosya haricinde sonradan başka suçlardan tutuklandıkları belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüphelilerin ikametlerinde arama ve el koyma işlemlerinin yapılması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerinden gerekli kararlar alınmış olup bu işlemlerin tamamlanması ve Ceza infaz kurumlarında tutuklu bulunan 80 şüpheli dışında kalan toplam 566 şüphelinin yakalanarak gözaltına alınması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilgili kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir. Şüphelilerin çoğunluğunun ikamet adresleri Ankara ilinde olup Ankara ili dışında (13 farklı ilde) ikamet ettiği belirlenen 13 şüpheli yönünden ise işlemler ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde talimat suretiyle yerine getirilmektedir. Arama ve el koyma işlemleri ile şüphelilerin yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızda mevcutlu olarak hazır edilmesine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce devam edilmektedir. Soruşturmanın kapsamlı oluşu, şüpheli sayısının çokluğu ve arama işlemlerinin devam etmesi nedeniyle ele geçirilen suç unsurlarının miktar ve niteliği ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir." (Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et